Serverul Web Litespeed (LSWS) a fost create de la inceput cu intentia de a oferi cele mai bune performante privind viteza de incarcare. Codul acestuia este scris pe baza unei arhitecturi orientate pe evenimente (la fel ca NGINX), fata de Apache care a fost dezvoltat pe o arhitectura orientate pe procese. Dar spre deosebire de NGINX, LSWS a fost creat de la inceput pentru a lucra efficient cu fisierele de configurare Apache, mod_security rules si mod_rewrite rules. De asemenea acesta suporta nativ fisierul .htaccess, intr-un mod mai efficient decat Apache. Astfel Litespeed este serverul web ideal pentru panoul de web hosting cel mai avansat, cPanel.

Toate aceste caracteristici ii confera serverului Litespeed cea mai ridicata viteza dintre toate serverele web folosite in webhosting. Astfel, la testele effectuate, acesta a avut performante semnificativ mai bune decat Apache sau NGINX. Mutarea paginii dumneavoastra la un furnizor care ofera Litespeed server impreuna cu Litespeed cache va va oferi o viteza imbunatatita.

litespeed hosting

Avantajul de viteza al Litespeed este conferit de stack-ul sau simplificat si inteligent. Litespeed detine un engine pentru cache built in, iar fisierele de cache sunt stocate in mod comprimat, spre deosebire de NGINX. Din testele noastre si experienta cu servere in productie, pluginul Litespeed Cache for WordPress este cel mai rapid si eficient plugin disponibil in cazul hostingului shared.

In plus Litespeed are integrat reCAPTCHA, protectie pentru atacurile de tip brute force pe WordPress plus alte functionalitati de tip antiDDOS.

Sursa: Litespeedtech.com blog