V-ati intrebat vreodata ce este si cum se utilizeaza optiunea Directory Privacy din cPanel? In acest articol vom prezenta cum puteti proteja cu un user si parola un anumit folder din interiorul site-ului dvs.

Prin afisarea pe pagina a unui prompt prin care se solicita introducerea unui nume de utilizator si a unei parole, practic controlati cine are accesa la continutul respectiv. De asemenea nici motoarele de cautare nu vor puteadescoperi si indexa continutul, deoarece acesta nu va fi public.

Astfel, aceasta setare se poate efectua usor din cPanel utilizand optiunea dedicata de cPanel Directory Privacy, parcurgand urmatorii pasi:

1. Primul pas, accesati interfata de cPanel si efectuati logarea
2. Identificati categoria FILES de unde accesati optiunea Directory Privacy
3. Vor fi afisate folderele din /home, astfel in exemplul nostru dorim sa securizam folderul wp-admin din radacina site-ului (public_html), iar pentru aceasta accesam public_html:

Identificam folderul ce se doreste securizat, in acest caz /wp-admin iar in dreptul lui de acceseza butonul EDIT.

4. Se va bifa optiunea “Password protect this directory.” si se va completa cu o denumire folderul ce urmeaza sa fie protejat
5. In continuare dupa confirmare se va actiona butonul “Go Back” dupa care se poate seta efectiv userul si parola de acces la pagina sau folder, dupa care se vor salva setarile

NOTA: Daca doriti sa dezactivati optiunea de protectie cu user si parola la un moment dat trebuie doar sa la va logati din nou in cPanel, mergeti la Directory Privacy si efectuati click pe butonul de EDIT din dreapta folderului protejat si doar debifati “Password protect this directory.” dupa care actionati butonul Save.

In continuare puteti oferiti acces la continutul respectiv doar anumitor persoane, care de acum vor trebui sa se logeze cu user si parola in prompt-ul ce apare pe pagina.

Speram ca acest articol a raspuns la intrebarea cum se utilizeaza optiunea Directory Privacy din cPanel.

Va invitam sa consultati blog-ul nostru – AICI pentru alte articole si tutoriale cu privire la CMS-ul WordPress.

Pentru tutoriale de hosting si domenii SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.