Doriti sa creati si sa trimiteti un buletin de stiri, sau cunoscut sub numele de newletter din site-ul dvs. WordPress? Crearea unei astfel de liste este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti efectua pentru a dezvolta afacerea dvs.

Un newsletter permite vizitatorilor site-ului dvs. sa se aboneze, astfel incat acestia pot primi actualizari prin e-mail de la dvs. despre blogul dvs. sau promotii noi, etc.

In acest articol, vom impartasi unele dintre cele mai bune pluginuri de newsletter WordPress pe care le puteti utiliza pentru a va construi si creste cu usurinta o astfel de lista de e-mailuri.

De ce site-ul dvs. are nevoie de trimiterea unui newsletter?

Un buletin informativ sau newsletter va permite sa pastrati legatura cu vizitatorii site-ului dvs. Marketingul prin e-mail este un mod crucial si foarte eficient de a castiga bani de pe urma site-ul dvs. web.

Unii titulari de site-uri web considera ca trebuie sa ajunga la un anumit stadiu cu site-ul lor inainte de a incepe un buletin informativ. Noi credem ca este important sa incepeti trimiterea imediat ce construiti o lista de e-mailuri sau de contacte.

Desi folosim termenul de newsletter, nu este necesar neaparat sa trimiteti stiri sau informari foarte des. De exemplu ati putea sa efectuati un scurt schimb de e-mailuri pentru noi abonati care sa-i ajute sa va cunoasca mai bine. De asemenea, puteti utiliza abonarea la newsletter pentru a oferi reduceri speciale la produsele si serviciile dvs.

Cand vine vorba de plugin-uri de newsletter WordPress, exista trei tipuri diferite. Primul tip de plugin-uri de newsletter sunt asociate cu serviciile de marketing prin e-mail care ofera cel mai complex set de functii.

Al doilea tip sunt plugin-uri simple de newsletter care va permit sa redactati e-mailuri in WordPress, dar se bazeaza pe servicii SMTP de la terti pentru a va ajuta sa trimiteti e-mailuri in mod sigur abonatilor.

In cele din urma, cel de-al treilea tip de plugin-uri de newsletter WordPress sunt concepute pentru a va ajuta sa obtineti mai multi abonati la newsletter si sa cresteti numarul de contacte de e-mailuri. Aceste plugin-uri se integreaza cu toate serviciile de e-mail marketing dar si cu alte pluginuri pentru newsletter.

Aceste lucruri fiind spuse, putem in sfarsit sa aruncam o privire peste principalele plugin-uri de newsletter WordPress pe care le puteti utiliza pentru a creea si creste lista de e-mailuri de contact.

  1. Constant Contact

Constant Contact este un serviciu pe care il puteti utiliza pentru a crea o lista de e-mailuri si pentru a trimite mesaje e-mail. Consideram ca este cel mai bun serviciu de e-mail marketing pentru intreprinderile mici.

Datorita popularitatii Constant Contact, plugin-uri de formulare WordPress precum WPForms, ofera integrare automata pentru Constant Contact, astfel incat sa puteti crea rapid formulare de abonare la newsletter.

Integrarea Constant Contact este de asemenea disponibila si in versiunea gratuita WPForms.

Acest lucru va permite sa va construiti cu usurinta lista de contacte e-mail direct de pe site-ul dvs. WordPress, bazandu-va in acelasi timp pe o platforma puternica de livrare a e-mailurilor prin Constant Contact.

Pro

Constant Contact este un serviciu extrem de complet si complex de e-mail marketing. Va permite sa creati cu usurinta e-mailuri folosind sabloane. Puteti segmenta lista dvs., puteti configura e-mailuri automate si multe altele.

Daca nu aveti deja un cont la Constant Contact, acestia va ofera un trial (gratuit) prin care dvs. sa il puteti testa. Exista o multime de pluginuri terte precum WPForms care ofera integrare nativa pentru Constant Contact si care vine cu un suport excelent (atat pe e-mail, chat cat si asistenta la telefon live).
De asemenea, puteti integra Constant Contact cu WooCommerce dar si alte platforme de comert electronic.

Contra

Serviciul de marketing prin e-mail Constant Contact nu dispune de functii avansate de targetare disponibile in platformele automate de marketing, cum ar fi Drip sau ConvertKit.

Pret

Integrarea Constant Contact cu WPForms Lite este 100% gratuita, insa va trebui sa folositi serviciul lor de e-mail marketing. Totusi Constant Contact de un trial gratuit de 60 de zile (nu este necesar salvarea unui card bancar). Dupa aceasta perioada pretul incepe cu 20 dolari / luna.

  1. OptinMonster

OptinMonster este un popular instrument de marketing si addon de WordPress de tip pop-up. Acesta va permite sa creati formulare personalizate de inscriere la newsletter, astfel incat sa cresteti lista de contacte e-mail si sa convertiti mai multi vizitatori in abonati.

OptinMonster functioneaza cu aproape toate serviciile majore de e-mail marketing si cu cele mai populare plugin-uri de newsletter WordPress.

Pro

OptinMonster se integreaza cu o multime de servicii diferite de email marketing, inclusiv cele populare precum Constant Contact sau Sendinblue si MailPoet.

Puteti utiliza optiunea Exit-Intent®, de la OptinMonster pentru a crea ferestre de tip pop-up care apar vizitatorilor ce ar urma sa paraseasca site-ul. In acest fel nu veti intrerupe experienta vizitatoriilor pe site-ul dvs.

Puteti crea reguli de segmentare pentru a viza doar anumite pagini de pe site-ul dvs. OptinMonster va permite de asemenea, sa personalizati formularele de newsletter pe baza geolocalizarii utilizatorului, comportamentul trecut pe site etc.

Toate planurile OptinMonster ofera acces complet la o biblioteca de carti electronice, ghiduri, seminarii web si multe altele care va ajuta sa cresteti mai rapid lista de contacte e-mail.

De asemenea exista si o garantie de returnare a banilor. Daca nu va confine software-ul din orice motiv, anulati planul in termen de 14 zile de la achizitie si primiti o rambursare completa.

Contra

OptinMonster nu furnizeaza software-ul propriu pentru trimiterea de e-mailuri. Astfel va trebui sa cautati un serviciu separat (cum ar fi Constant Contact, MailChimp, etc.) pentru aceasta.

Nu exista o versiune gratuita a OptinMonster si nu puteti efectua o testare gratuita insa, există o garantie de returnare a banilor.

Pret

Pluginul premium OptinMonster costa 9 dolari / luna (facturat anual). Puteti face upgrade pentru a debloca alte functii puternice, cum ar fi geolocalizarea, formularele de inscriere gamificate si multe altele.

  1. Sendinblue

Sendinblue este un alt serviciu de e-mail marketing pe care il recomandam. Este foarte usor de utilizat si are un plan gratuit, precum si un plugin simplu pe care il puteti adauga la WordPress.

Pe langa marketingul prin e-mail, puteti utiliza de asemenea Sendinblue pentru a trimite e-mailuri prin intermediul site-ului dvs. web. De fapt, este si recomandarea noastra pentru cel mai bun furnizor de servicii de e-mail SMTP, cu un grad foarte ridicat de livrare prin e-mail.

Pro

Pluginul Sendinblue poate fi instalat cu usurinta prin dashboard-ul WordPress. Dupa ce instalarea s-a efectuat, mai trebuie doar sa o activati folosind cheia API din contul Sendinblue.

Exista un plan gratuit de unde puteti trimite pana la 300 de newslettere pe zi si nu e nevoie de un card bancar pentru aceasta.

Suportul tehnic Sendinblue este foarte prompta si bine pregatita si pot fi contactati prin e-mail sau chat live.

Daca utilizati WooCommerce, puteti utiliza pluginul WP Mail SMTP pentru a conecta SMTP-ul Sendinblue si a trimite e-mailurile de confirmare clientiilor.

In cadrul Sendinblue exista o serie de sabloane din care puteti sa alegeti. Toate sunt responsive, ceea ce inseamna ca vor arata bine si pe dispozitivele mobile.

Contra

Sendinblue nu are gama de sabloane (template-uri) oferite de alti furnizori de servicii de e-mail. De asemenea nu are optiuni puternice de segmentare si automatizare.

Poate fi putin mai complicat sa importati contactele daca deja aveti creata o lista de e-mailuri in alt plugin.

Pret

Sendinblue are un plan complet gratuit pe care il puteți folosi pentru timiteri de pana la 300 de e-mailuri / zi. Daca doriti sa trimiteti mai multe, planurile lor platite incep de la 25 de dolari / luna, in care se ofera trimiteri de pana la 40.000 de e-mailuri in fiecare luna si nu exista limite de trimiteri zilnice.

  1. MailPoet

MailPoet este un plugin de newsletter pentru WordPress dar care functioneaza si pe platforma online WooCommerce.

In versiunea standard a MailPoet aveti nevoie si de un cont cu un furnizor tert de servicii de e-mail, cum ar fi Constant Contact.

Cu toate acestea, puteti alege sa va inscrieti la serviciul MailPoet “Premium + Sending”, prin care puteti trimite e-mailurile dvs. Aceasta trimitere este gratuita pentru un numar de pana la 1.000 de abonati.

Pro

Puteti instala pur si simplu pluginul in WordPress si puteti incepe.

Cu ajutorul MailPoet, gestionati atat lista dvs. de abonati cat si newsletterele trimise direct din WordPress. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa va conectati altundeva.

Exista un plan gratuit “Premium + Sending” disponibil pentru pana la 1.000 de abonati, ceea ce face aceasta optiune excelenta daca aveti un buget mai mic.

Cand vine vorba de trimiterea e-mailurilor, exista o gama de larga de template-uri disponibile.

Puteti adauga cu usurinta un formular de inscriere la pagina dvs. de checkout WooCommerce pentru a colecta e-mailuri si pentru a incuraja achizitii repetate.

Planurile platite vin cu o garantie de retur de 30 de zile. Daca din orice motiv nu va place MailPoet, puteti pur si simplu sa cereti banii inapoi.

Puteti alege sa utilizati serviciul de trimitere oferit de MailPoet sau puteti alege un serviciu de la terti, cum ar fi Amazon SES sau Sendgrid.

Este usor sa conectati MailPoet la OptinMonster daca doriti sa utilizati ambele pluginuri.

Contra

Nu exista o gama mare de sabloane si e posibil sa fie nevoie de personalizare pentru a obtine ceva care sa functioneze cum va doriti.

Instrumentele analitice furnizate de MailPoet sunt mai limitate decat cele pe care le puteti obtine cu alte servicii de e-mail marketing.

Pret

MailPoet este complet gratuit. Daca doriti sa utilizati serviciul “Premium + Sending”, dupa cum spuneam mai devreme este gratuit pentru pana la 1.000 de abonati dupa aceea costul este de la 13 dolari / luna (facturat anual).

  1. Bloom

Bloom este un plugin dezvoltat de Elegant Themes. Ca si OptinMonster, va permite sa creati formulare de inscriere pentru a icuraja zivitatorii sa se inscrie in listei dvs. de contacte. Acestea pot aparea dupa un anumit interval sau le puteti adauga pur si simplu in anumite pagini ale siteului.

Pro

Daca aveti deja un cont la Elegant Themes, nu trebuie sa platiti nimic in plus pentru Bloom. Acest aspect va poate ajuta sa reduceti costurile construirii unui site WordPress.

Puteti proiecta optiunile dvs. sa apara dupa ce au loc anumite “declansatoare”, cum ar fi dupa o anumita perioada de timp sau dupa ce cineva comenteaza.

Bloom se integreaza usor cu multi furnizori de servicii de e-mail diferite printre care Constant Contact, MailPoet si Sendinblue.

Contra

Gama de sabloane pentru Bloom este destul de limitata desi exista mai multe variatii de culoare pentru layer.

Bloom nu e asemanatoare cu tehnologia avansata Exit-Intent® a celor de la OptinMonster. De asemenea nu ofera optiuni plutitoare sau alte optiuni mai complexe cum sunt oferite de OptinMonster.

Pret

Bloom face parte din pachetul complet Elegant Themes, care include si tema populara de WordPress de tip drag and drop, Divi.

  1. Newsletter

Newsletter este un plugin gratuit de WordPress pe care il puteti utiliza pentru a trimite cat de multe newslettere doriti. Versiunea premium se integreaza si cu alte platforme precum WooCommerce sau plugin-uri (WPForms) si ofera multe functii suplimentare.

Pro

Newsletterul este gratuit, desi e posibil sa doriti achizitia versiunii Premium pentru a obtine toate extensiile.

Puteti folosi un furnizor extern SMTP pentru Newsletter. Acest lucru este si recomandat deoarece ar trebui sa imbunatateasca capacitatea de livrare a e-mailurilor.

Puteti controla cat de des sunt trimise newsletterele, ceea ce este foarte util daca acestea sunt trimise prin intermediul gazdei dvs. web unde exista anumite limite.

Exista o serie de addon-uri gratuite disponibile pentru Newsletter. Puteti utiliza aceste optiuni pentru a crea o arhiva a newsletter-ului dvs. saui pentru a bloca un anumit continut, astfel incat vizitatorii sa il poata accesa numai dupa abonare.

Contra

Protectia impotriva spamului nu este la fel de buna ca in cazul altor optiuni. S-ar putea primiti din cand in cand si abonati spam prin formularul de inscriere

In mod ideal, va trebui sa conectati Newsletter cu un furnizor SMTP extern. Acestia din pacate nu ofera o optiune de trimitere sau similar ca in cazul celor de la MailPoet.

Pret

Versiunea de baza de Newsletter informativ este gratuita, indiferent de cate e-mailuri trimiteti. Daca doriti extensiile pro si suport prioritar upgrade-ul costa 65 de dolari / an.