Actualizarile WordPress trebuie efectuate regulat de catre fiecare proprietar de site, cel putin pentru actualizarile de securitate. Actualizarile automate sunt cea mai usoara si rapida cale pentru a imbunatati site-ul dvs.

Fiecare site WordPress se poate confrunta cu probleme de functionalitate atunci cand este vorba de actualizarile site-ului. Actualizarile au loc atat de frecvent si sunt atat de multe incat acestea ar putea parea o sarcina destul de dificila pentru orice webmaster. Astfel automatizarea procesului ar fi o cale mult mai usoara de urmat. Totusi exista atat avantaje, cat si unele dezavantaje ale acestui proces de actualizare automata.

Ce inseamna sa “automatizezi” actualizarile WorldPress?

Inca de la primele versiuni, WordPress a permis ca actualizarile de securitate si traducere sa se intample in background-ul fiecarei instalari implicite, dar este posibil ca aceasta sa nu includa actualizari majore si actualizari de pluginuri, ceea ce inseamna ca o parte din actualizari sa fie efectuate manual de catre webmaster. Acesta este motivul pentru care alegerea de a efectua actualizari automate pe site-ul dvs. presupune totusi o verificare ulterioara de catre webmaster. In general nu se vor afisa notificari prealabile si nu trebuie sa se dea click pe “actualizare” de mai multe ori.

Avantajele automatizarii actualizarilor in WordPress

Unul dintre cele mai mari avantaje este reducerea volumului de munca deoarece nu trebuie sa va mai faceti griji privind actualizarea fiecarui site, tema sau plugin. Aceste componente se actualizeaza si ele automat.

Actualizarile WordPress automate permit adaugarea unor noi caracteristici de securitate pentru vulnerabilitati, facand astfel site-urile WordPress mult mai sigure. Automatizarea actualizarilor ar ajuta site-ul dvs sa fie mai sigur, astfel site-ul dvs va avea permanent ultimele patch-uri de securitate. Un site WordPress neactualizat poate prezenta mari vulnerabilitati in zona de securitate.

Un alt avantaj este faptul ca veti avea intotdeauna cea mai recenta versiune de WordPress, ceea ce inseamna ca veti beneficia mereu de ultimele noutati si optiuni.

Dezavantajele automatizarii actualizarilor in WordPress

In cazul actualizarilor automate se va beneficia de cea mai recenta versiune de WordPress, chiar daca se doreste acest lucru sau nu (eventual daca aveti o tema care nu mai beneficiaza de actualizari).

Exista posibilitatea ca site-ul dvs sa sufere erori, in functie de amploarea modificariilor efectuate de catre acutalizari. Daca apar incompatibilitati si erori de functionare in urma actualizarii site-ului dvs WordPress, poate necesita timp indelungat pentru a repara eroriile aparute sau chiar sa fie necesar sa apelati la un developer cu experienta in WordPress.

Indiferent de motivul din care in site-ul dvs apar, va trebui sa restaurati site-ul dintr-un backup recent al site-ului si sa aflati ce actualizare a provocat caderea site-ului dvs. Este foarte important este ca sa aveti salvate backup-uri regulate pentru a putea restaura oricand site-ul dvs.