Doriti sa sa stiti cum adaugam title attribute la imagini in WordPress?

Title Attribute face ca imaginile de pe site-ul WordPress sa fie accesibilie si ajuta la pe partea de SEO.

Similar cu alternate text(text alternativ), eticheta de title(titlu) permite furnizarea de informatii suplimentare despre imaginiile adaugate in website. Acesta functie ajuta motoarele de cautare sa inteleaga contextul imaginiilor din articolul publicat.

In acest articol, va vom arata cum adaugam title attribute la imagini in WordPress.

Ce este title attribute la imagini?

Title attribute la imagini permite adaugarea unei descrieri text pentru imaginile folosite. Acest lucru face ca roboti motoarelor de cautare sa intelegea cu usurinta imaginea si contextul in care aceasta a fost adaugata in articol/pagina.

O sa prezetam cateva exemple de cod pentru a explica cum este folosit title attribute in HTML. Nu trebuie sa existe un motiv de ingrijorare, deoarece nu va trebui adaugat cod HTML manual in website-ul WordPress avut.

In mod normal, imaginea poate fi adaugat cu urmatoarea eticheta HTML:
<img src="/cale/spre/imagine/wordpress_logo.jpg" width="1024" height="1024" />

Crawler-ul web si boti de indexare nu pot vedea imaginile. Astfel alternate text si title attribute ajuta boti de indexare sa poata intelege imaginile inserate in site.

Eticheta de alternate attribute(alternate tag) descrie ce este in imaginea urcata pe site si este mai imporata decat title attribute. Asa arata codul HTML pentru alternate tag:
<img src="/cale/spre/imagine/wordpress_logo.jpg" width="1024" height="1024" alt="Un logo WordPress" />

Alternate tag este afisat atunci cand un link-ul spre imagine nu este corect sau cand browser-ul nu este in masura sa incarce imagini. Acesta se poate indentifica printr-o pictograma mica a unei imagini, iar langa pictograma este prezent textul notat la alternate tag.

Adaugarea unui title attribute in codul HTML arata astfel:
<img src="/cale/spre/imagine/wordpress_logo.jpg" width="1024" height="1024" alt="Un logo pentru WordPress" title="Logo WordPress" />

Functia de title attribute apare intr-o feresetra popup cand este trecut cursorul mouse-ului peste imagine.

Utilizand atat alternate text cat si title attribute va ajuta imaginiile pe partea de SEO, astfel incat poate fi adus mai mult trafic pe site din motoarele de cautare.

Adaugarea title attribute la imaginile din WordPress

WordPress permite adaugarea cu usurinta a title attribute si a textului alternativ (alt text) direct in editorul de continut(panoul de admin). In primul rand se acceseaza Posts, optiunea Add New pentru a crea o postare noua.

Click pe iconita “+” si selectati blocul “Image” pentru a insera o imagine in poastare sau pe pagina avuta

In urmatorul pas se va solicita fie sa se incarce o imagine de pe dispozitivul propriu sau sa se selecteze o imagine din Media Library. Optand pentru selectarea unei imagini din Media Library va fi disponibila optiunea de a adauga title si text alternativ.

NOTA: Titlul folosit nu este title attribute folosit in HTML. Title este folosit de WordPress intern pentru a afisa si identifica imaginile avute in Media Library.

Pentru a adauga title attribute la imagine, va trebui accesat bloc-ul dedicat imaginii adaugate si ulterior din coloana din partea dreapta se pot vizualiza setarile imaginii.

Acum click pe tab-ul de “Advanced” si introduceti textul pe care doriti sa-l utilizati pentru title attribute. In exemplul furnizat o sa folosim “Logo WordPress” pentru a spune internetului ce reprezinta imagina adaugata.

Acum cand este dus cursorul peste imaginea respectiva o sa apara fereastra cu textul “Logo WordPress”.

Title Attribute WordPress

Adaugarea unui title attribute la imagini in editorul WordPress clasic

Daca inca utilizati editorul clasic WordPress, atunci se poate adauga title attribute urmand o serie de pasi similari.

In editorul clasic, click pe butonul “Add Media” si apoi selectati imaginea dorita.

Dupa ce a fost selectata imaginea dorita, aceasta se va adauga la postare sau la pagina dorita, unde se va completa campul Alt Text si campul Title.

Trebuie sa retinem ca acest titlu(title) este utilizat de catre WordPress internet si nu reprezinta functia title attribute.

Click pe butonul “Insert into post” dupa ce au fost efectuate toate modificarile dorite.

In urmatorul pas click pe imaginea adaugata si ulterior se va actiona prin click pe creionul din partea de sus a imaginii.

Actiunea respectiva va deschide o fereastra pop-up – “Image Details”. In aceasta sectiunea va trebui actionat cu click pe tab-ul de “Advanced Options” pentru a insera title attribute.

Dupa ce au fost inserate informatiile dorite se va accesa butonul de “Update” din partea de jos, apoi se va salva postarea si poate fi verificata in browser. Va trebui sa identificati popup-ul care arata title attribute-ul adaugat cand se va trece cursorul mouse-ului peste imagine.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa intelegeti cum se poate adauga cu usurinta title attribute la imaginile din WordPress.

Pentru alte tutoriale cu privire la WordPress se poate consulta pagina noastra de blog – AICI
Pentru tutoriale hosting si domenii SkaleWeb hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.