Cum puteti schimba dimensiunea fontului in WordPress, pentru paginile si postarile dvs.?
Uneori, poate doriti sa mariti o linie sau un paragraf ori poate doriti sa cresteti dimensiunea fontului in intregul continut al paginii dvs.
In acest articol, vom prezenta cum puteti modifica cu usurinta dimensiunea fontului in WordPress. Veti invata nu numai cum puteti schimba dimensiunea fontului in postarile dvs. WordPress, dar si cum sa efectuati setarea pe site-ul dvs. web
Metoda 1: Utilizarea de subtitluri (headings)
Vizitatorii dvs. iau decizia in doar cateva secunde daca vor ramane sau parasesc website-ul dvs. Acest lucru va ofera foarte putin timp pentru a-i convinge sa ramana pe site-ul dvs. web.
Utilizarea de subtitluri (headings) din continutul dvs. este o modalitate excelenta de a atrage atentia utilizatorilor.
Acestea va permit sa impartiti postarile si paginile dvs. in sectiuni folosind diferite rubrici (adesea numite subpozitii).
Titlurile sunt excelente si pentru SEO. Motoarele de cautare confera titlurilor corespunzatoare mai multa greutate decat textul normal al paragrafului.
Cum se adauga un subtitlu din editorul de blocuri WordPress
Puteti adauga o rubrica pentru postarile sau paginile dvs. adaugand pur si simplu blocul “Heading“. Il puteti cauta si gasi in sectiunea “Common Blocks” din editorul de blocuri WordPress.

In mod normal, subtitlul va fi setat ca H2. Dacă doriti sa schimbati marimea subtitului, puteti pur si simplu sa efectuati click pe caseta dropdown “H2” pentru a selecta o dimensiune diferita.

Alternativ, puteti modifica acest lucru in setarile blocului din partea dreapta a ecranului. La fel puteti modifica si culoarea subtitlului de acolo.
Cum sa adaugati un titlu in editorul clasic (mai vechi)

Marimile si culorile diferitelor stiluri de subtitluri sunt controlate de fisierul de stil a themei dvs. (style.css).
Daca utilizati o thema WordPress premium, atunci ati putea avea o optiune de a modifica aceste setari din Appearance >> Customize.
Utilizarea subpozitiilor din articolele dvs. ajuta cititorii sa urmareasca cu si mai mare usurinta ceea ce incerci sa le transmiti. In acelasi timp, face ca si postarile dvs. WordPress sa fie prietenoase SEO.
Metoda 2: Modificarea dimensiunii textului din editorul de blocuri
Ce se intampla daca doriti un paragraf sau chiar intreaga dvs. postare intr-un font mai mare? Puteti face acest lucru cu usurinta folosind editorul implicit de blocuri din WordPress.
Eefectuati doar click pe orice bloc cu paragrafe, apoi selectati dimensiunea fontului din “Text Settings” din partea dreapta.

Puteti selecta din meniul derulant, intre Small, Regular, Large si Huge. Daca va razganditi, faceti click pe butonul de resetare “Reset” pentru a readuce paragraful la textul implicit.
Exista de asemenea si o optiune “personalizata” in care puteti pur si simplu sa tastati dimensiunea dorita, in pixeli. Dacă doriti, puteți sa setati un “Drop Cap” care sa apara la inceputul paragrafului.
Aceste optiuni nu sunt disponibile in editorul clasic (mai vechi) al WordPress-ului. Daca doriti sa le utilizati, atunci trebuie sa efectuati trecerea la o versiune mai noua.
Metoda 3: Modificati dimensiunea fontului peste tot in site folosind CSS-ul
Daca modificati dimensiunile fontului de fiecare data cand editati o postare, atunci poate ati dori sa va usurati munca, efectuand in permanenta schimbari din thema dvs.
Partea buna este ca puteti modifica dimensiunea implicita a paragrafului pe intregul site. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este folosind Theme Customizer sub Appearance >> Customize.
Unele theme WordPress pot veni cu o optiune pentru a modifica dimensiunea fontului. Daca gasiti aceasta optiune, atunci o puteti utiliza fara a fi nevoie sa editati cod in CSS.
Cu toate acestea, daca thema dvs. nu ofera aceasta caracteristica, atunci puteti adauga CSS personalizat pentru a adauga propriile reguli pentru marimea fontului.
Pur si simplu efectuati click pe optiunea “Additional CSS” din personalizatorul de theme. Aici puteti salva tot codul CSS personalizat.

Acum, in caseta de text CSS adaugati pur si simplu codul CSS. In acest exemplu, schimbam dimensiunea fontului in “16px” dar puteti alege o dimensiune diferita a fontului.
p {
font-size:16px;
}
Veti observa imediat modificarile in previzualizare din partea dreapta a ecranului. Daca sunteti totusi multumit de dimensiunea fontului, efectuati click pe butonul “Publish” din partea de sus a ecranului pentru a-l salva efectiv.
Nota: CSS-ul dvs. personalizat se va aplica doar la tema pe care o utilizati. Daca ulterior alegeti sa treceti la o alta thema WordPress, va trebui sa o copiati si sa o inserati din nou setarile in “Customizer“.
Codul de mai sus se aplica numai textului alineatului. Cum se procedeaza daca doriti sa schimbati dimensiunea fontului pentru toate subtitlurile h2?
Pur si simplu modificati codul de mai sus pentru a viza elementul h2 din thema dvs. astfel:
h2 {
font-size:32px;
}
Puteti face acelasi lucru si pentru alte rubrici sau subtitluri, pur si simplu schimband h2 in h3, h4 sau h5.
Speram ca acest articol v-a ajutat sa invatati cum puteti schimba dimensiunea fontului in WordPress, si va invitam ca pentru alte tutoriale cu privire la WordPress sa consultati pagina noastra de blog – AICI
Pentru tutoriale hosting si domenii SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.