Ati observat vreodata o poza incorect afisata de tipul thumbnail la o postare sau la un share al unor articole pe Facebook?

Este o eroare frecventa de care se plang adesea utilizatorii incepatori, deoarece nu este intodeauna clar sau usor de setat cum sa se afiseze poza thumbnail in mod corect.

In acest articol, va vom arata cum sa remediati problema de thumbnails (poze miniaturi) incorect afisate in Facebook dintr-un site pe WordPress.

De ce Facebook nu afiseaza intodeauna corect imaginea in miniatura a unui articol?

Exista mai multe motive pentru care Facebook ar putea sa nu afiseze corect imaginea caracteristica a postarii dvs. Unul dintre cele mai frecvente motive este sa aveti mai multe imagini setate in tag-ul og:Image unde imaginea dvs. de prezentata are dimensiuni mai mici decat ale celorlalte imagini.

Facebook foloseste etichete Open Graph (og) astfel multe plugin-uri WordPress precum All in One SEO sau Yoast SEO le adauga automat pe site-ul dvs. pentru a preveni lipsa problemei de afisare a thumbnail-ului.

Printre alte cauze se numara plugin-uri de cache, conflicte CDN sau un meta tag (open graph) lipsa pentru imaginea (miniatura) respectiva.

Este destul de greu de identificat care este cauza problemei, deoarece nu sunt afisate mesaje de eroare specifice atunci cand utilizati un instrument de debug (depanare).

Acestea fiind spuse, sa aruncam o privire la cateva si cele mai cunoscute si folosite modalitati de a remedia problema de afisare incorecta a miniaturii in Facebook.

Afisati corect imaginea thumbnail in Facebook cu ajutorul All in One SEO

Un mod de a afisa miniatura dorita este sa folositi dupa cum spuneam si mai devreme plugin-ul All in One SEO. Este cel mai bun plugin de SEO pentru WordPress de pe piata si va permite sa optimizati cu usurinta continutul pentru motoarele de cautare si pentru site-urile de social media.

In primul rand trebuie sa instalati si sa activati All in One SEO. In continuare va trebui sa activati posibilitatea de a adauga imagini in miniatura in Facebook pentru fiecare postare. Pentru aceasta, accesati All in One SEO >> Feature Manager si efectuati click pe butonul “Activate” din caseta “Social Meta“.

Dupa ce ati efectuat aceasta setare, veti debloca o noua functie in partea de jos a postarii dvs. Derulati pana jos unde gasiti optiunea “Social Settings“.

Efectuati click pe aceasta si sa incarcati orice imagine dorita pentru afisare ca miniatura articolului ce se va posta pe Facebook.

Dupa ce ati adaugat imaginea miniatura pentru Facebook, salvati postarea iar acest lucru va rezolva problemele in majoritatea cazurilor.

Acum postarea de Facebook afiseaza si imaginea selectata iar mai jos gasiti un exemplu de postare efectuata de noi:

Nota: Daca dupa aceasta setare tot nu functioneaza, atunci asigurati-va ca ati sters cache-ul din WordPress si ca ati actualizat postarea in instrumentul de debug Facebook mentionat mai devreme in articol.

Afisati corect imaginea thumbnail in Facebook cu ajutorul Yoast SEO

Plugin-ul Yoast SEO vine de asemenea cu posibilitatea de a adauga o imagine in miniatura personalizata de Facebook la fiecare postare sau pagina individuala.

Pur si simplu instalati pluginul SEO Yoast dupa care sa il si activati si puteti sa configurati un thumbnail pentru Facebook in orice postare doriti.

Dupa ce ati efectuat o postare, derulati in jos pana identificati caseta sau optiunea Yoast SEO de sub postare, apoi efectuati click pe tabul “Social” unde gasiti butonul pentru a incarca si o imagine in miniatura pentru Facebook.

Acum postarea de Facebook afiseaza si imaginea selectata si mai jos gasiti un exemplu de postare efectuata de noi:

Utilizarea Facebook Debug Tool pentru a sterge memoria cache

Daca ati urmarit toti pasii prezentati mai devreme si Facebook inca nu afiseaza thumbnail-ul potrivit, atunci problema poate avea legatura cu memoria cache si in primul rand, trebuie sa va asigurati ca ati sters memoria cache a paginilor WordPress.

Urmatoarea verificare este sa va asigurati ca ati resetat memoria cache si in Facebook folosind instrumentul lor de depanare (debug). Cu ajutorul acestuia se pot identifica cel mai simplu problemele de afisare a thumbnail-urilor.

Este de ajuns sa copiati adresa URL a postarii dvs. din WordPress si sa o verificati in instrumentul lor de depanare apasand butonul “Debug“.

Dupa verificarea instrumentului va fi nevoie sa faceti click pe butonul “Scrape Again“, iar Facebook va actualiza thumbnail-ul pentru postarea dvs. E posibil sa fie nevoie sa efectuati de doua ori click pe butonul “Scrape Again“.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa rezolvati problema de afisare incorecta sau de neafisare a thumbnail-urilor de Facebook in WordPress.