Doriti sa modificati adresa de email asociata user-ului admin din site-ul WordPress avut?

In mod implicit WordPress foloseste prima adresa de email furnizata in momentul instalari CMS-ului, fiind si adresa de email utilizata de primul cont de administrator in site.
In acest articol va vom arata cum puteti modifica cu usurinta adresa de email asociata user-ului de admin in WordPress.

De ce si cand trebuie schimbat email-ul admin-ului de WordPress?

In cele mai des intalnite situatii persoanale care utilizeaza pentru prima data WordPress folosesc adresa de email personala la instalarea WordPress-ului.

Unii provider de gazduire care au instalari automate de WordPress folosesc implicit adresa de email asociata contului de gazduire, alternativ soft-urile de instalare CMS-uri (precum este Softaculous) adauga in mod automat adresa de email – admin@numedomeniu.ro.

Adresa de email notata la instalarea CMS-ului WordPress este apoi utilizata ca adresa principala de email a site-ului, precum si adresa de email pentru primul cont de admin.

WordPress utilizeaza adresa de email a site-ului pentru a trimite notificari importante pe e-mail. De exemplu, atunci cand este creat un cont de utilizator nou, este efectuata o actualizare automata si pentru notificari de moderare a comentariilor.

Adresa de email setata la rolul de admin este utilizata pentru a recupera parola pierduta si pentru a primi notificarile legate de contul respectiv.

Majoritatea propietarilor de website-uri WordPress ajung la concluzia ca prefera utilizarea unei adrese de email profesionala (precum ar fi adresele de email asociate domeniului), in locul unei adrese de email furnizata de provideri de freemail (Google, Yahoo, etc.). De asemenea se poate dori folosirea unei adrese de email diferite pentru administrarea site-ului fata de cea utilizata la rolul administrator in WordPress.

In continuare vom mentiona modul prin care se poate schimba cu usurinta adresa de email folosita de admin in WordPress.

1. Schimbarea adresei de email pentru administrarea WordPress din panoul de admin.

Acesta fiind metoda cea mai simpla si recomandata pentru utilizatori de WordPress aflati la inceput de drum.
In cel mai multe cazuri o sa utilizati aceasta metoda pentru a schimba adresa de email pentru administrarea WordPress-ului si cea folosita de admin-ul website-ului.

Pentru a schimba adresa de email, accesati “Settings”, tab-ul “General” si efectuati modificarile dorite la optiunea “Email Address”

Dupa ce au fost efectuate modificarile dorite, se va actiona butonul de “Save Changes”.

WordPress va trimite de acum e-mail-urile importante legate de administrarea acestuia la noua adresa de email notata in sectiunea mentionata.

In continuare, daca se doreste se poate schimba si adresa de email asociata admin-ului. In acest caz trebuie accesat panoul de “Users”, ulterior “All users” si in panoul respectiv click pe butonul de “Edit” sub userul de admin pentru care se va modifica adresa de email.

Aceasta accesare va deschide pagina de editare pentru profilul respectiv. Se va identifica optiunea de e-mail, iar aici se va efectua modificarea adresei de email.

Pentru a salva modificarile efectuate se va actiona asupra butonul de “Update Profile”.

NOTA: Daca logarea a fost efectuata folosind contul de utilizatori pentru care se efectueaza modificariile mentionate, WordPress va trimite o notificare prin e-mail la noua adresa de email. Trebuie sa accesati link-ul primit pe email pentru a confirmat modificarile efectuate.

2. Modificare adresei de email pentru administrarea WordPress folosind phpMyAdmin.

In aceasta metoda, vom prezenta cum se pot modifica ambele adrese de email folosite in WordPress utilizand phpMyAdmin. Aceasta metoda trebuie utilizata doar atunci cand nu puteti accesa zona de administrare WordPress.

In primul rand, trebuie accesat panoul cPanel de la providerul de gazduire. In sectiunea bazelor de date(DATABASE) click pe optiunea phpMyAdmin.

Actiunea respectiva va deschide aplicatia phpMyAdmin, acesta fiind un instrument de administrare a bazelor de date si poate fi folosit pentru a schimba adresa de email de admin direct din baza de date folosita la website-ul creat.

In panoul phpMyAdmin se pot identifica in partea stanga bazele de date avute. Click pe baza de date asociata WordPress-ului unde se doresc modificari, ulterior se vor afisa toate tabelele din interiorul bazei de date. Trebuie identificat tabelul “_options” si click pe acest tabel pentru a-l deschide.

In urma operatiunii efectuate se vor afisa randurile prezente in tabelul “_options”. Click pe butonul de “Edit” de la randul unde se afla optiunea “admin_email”.

phpMyAdmin va deschide randul respectiv intr-o forma pe care o puteti edita, astfel aici se va efectua modificarea adresei de email pentru administrarea website-ului.

Dupa ce au fost efectuate actualizarile dorite, se va actiona asupra butonului “Go”, pentru a salva modificarile.

Acum a fost actualizata adresa de email pentru notificarile trimise pe mail ale website-ului. Mergand mai departe o sa mentionam cum se schimba adresa de email pentru utilizatorul admin in WordPress.

Click pe tabel-ul “_users” din panoul phpMyAdmin. Apoi click pe butonul de “Edit” de langa numele admin-ului la care se doreste modificare adresei de email.

In urmatorul pas phpMyAdmin va deschide randul in forma de editare randul accesat, unde se poate introduce noua adresa de email asociata user-ului cu drepturi de admin in WordPress.

Dupa ce au fost efectuate modificarile dorite pentru a salva se va actiona butonul “Go”

Speram ca ca acest articol te-a ajutat sa intelegi procesul de modificare a adresei de email in WordPress atat pentru administrarea CMS-ului cat si pentru user-ul cu drepturi de administrare.