In acest articol o sa va prezentam cum solutionam eroarea “Too Many Redirects” in WordPress. Eroare respectiva fiind una foarte comuna, de care multi detinatori de site-uri WordPress se lovesc frecvent.
In browser-ul Firefox mesajul de eroarea raportat este acesta:
“The page isn’t redirecting properly. Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.”
De ce intampinam eroarea “Too Many Redirect” in WordPress?
In cele mai des intalnite situatii, eroare respectiva apare din cauza unei configurari gresite a redirectarilor. Dupa cum bine stim WordPress foloseste o structura pentru URL-uri de tip SEO friendly care utilizeaza functia de redirect. Multe dintre plugin-urile WordPress folosesc functionalitatea de redirectare.
De exemplu, plugin-ul WordPress SEO (Yoast) permite eliminarea bazei asociate categoriei din URL-ul de categorii redirectand user-ul spre pagina dorita fara a include categoria.
In acelasi timp si plugin-uri pentru SSL-uri (pentru configurarea in WordPress) si plugin-uri de cache folosesc redirectari.
Din cauza unei configurari gresite in unul dintre aceste tool-uri care folosesc redirectari, website-ul poate redirecta vizitatori spre pagini care la randul lor redirecteaza inapoi spre pagina initiala.
In situatiile respective browser-ul este blocat intre doua pagini, motiv pentru care se primeste mesajul de eroare “Too Many Redirects” in WordPress.
Cum poate fi solutionata eroarea “Too Many Redirects”?
Cea mai des intalnita situatia este configurarea gresita de catre admin a URL-ul din setari la sectiunea WordPress Address URL sau Site Address URL.
De exemplu, sa presupunem ca URL-ul site-ului este http://www.domeniultau.ro si in panoul de admin (domeniultau.ro/wp-admin) la sectiunea Settings -> General se va seta ca fiind http://domeniultau.ro.
Sunt provideri de hosting care permit doar adaugarea unui singur record in zona DNS (cel cu www. sau fara www.).
In cazul in care a fost aleasa varianta cu www. si in configurarea WordPress-ului a fost trecut URL-ul ca fiind http://domeniultau.ro atunci se va genera eroarea de redirectare.
Aceasi situatie se aplica si in cazul in care a fost aleasa varianta fara www. si in configurare a fost trecut www.domeniultau.ro.
Cand un vizitator va accesa pagina http://domeniultau.ro , va fi redirectat in mod automat spre http://www.domeniultau.ro (daca configurarea contului a fost efectuata cu www.domeniultau.ro), link din care va fi redirectat inapoi la http://domeniultau.ro de catre WordPress prin setariile avute in configurarea CMS-ului.
SkaleWeb Hosting ofera ambele recorduri DNS ( www. sau fara www.) ca fiind valabile la toate conturile de gazduire create.
Pentru a corecta situatia, vor trebui actualizate setariile WordPress-ului la sectiunea WordPress Address si Site Address URL. Din panoul de admin la sectiunea Settings -> General, si se vor efectua modificarile necesare.
IMPORTANT: Sa va asigurati ca in setarile de WordPress de la sectiunea – Address URL sau Site Address URL nu exista un slash la finalul link-ului.
Exemplu: http://domeniultau.ro”/“
Modificarea URL-ului fara acces la panoul admin.
In cazul in care nu aveti acces la panoul de admin a WordPress-ului, setarile pot fi actualizate prin declararea acestora in fisierul de configurare wp-config.php.
Trebuie doar sa va conectati la fisierele website-ului folosind un client de FTP.
Dupa conectarea prin FTP, se va identifica fisierul wp-config.php in folder-ul root al website-ului (de regula este /public_html/).
Se va descarca fisierul de configurare, ulterior va trebui editat (editarea se poate efectua cu orice editor de text, chiar si Notepad).
Pur si simplu adaugati urmatoarele doua linii in fisier si sa nu uitati sa modificati din domeniultau.ro in domeniul propriu.
define('WP_HOME','http://domeniultau.ro');
define('WP_SITEURL','http://domeniultau.ro');
Dupa adaugarea informatiilor necesare va trebui sa salvati modificarile si ulterior tot prin clientul de FTP se va efectua upload-ul fisierului de configurare.
Acum incercati accesarea website-ului WordPress. Daca nu functioneaza in continuare incercati adaugarea prefixului www. in liniile de cod.
Remedierea altor probleme de redirect.
Daca pasii mentionati precedent nu au remediat problema, atunci cel mai probabil un plugin poate cauza situatia intampinata.
Dupa cum am mentionat precedent multe din plugin-urile dedicate WordPress folosesc tehnicile de redirect pentru a efectua o varietate de actiuni.
In primul rand trebuie identificat ce plugin cauzeaza problema intampinata. A fost activat un plugin recent, chiar inainte de a primi eroarea respectiva? Au fost efectuate actualizari asupra unor plugin-uri? Daca raspunsul este DA, atunci putem restrange problema la acel/acele plugin-uri.
Se pot dezactiva plugin-urile respective din locatia – /wp-content/plugin/, prin stergerea folder-ului asociat plugin-ului sau prin schimbarea permisiilor pe folder-ul acestuia.
Daca nu este cunoscut care plugin cauzeaza situatia de redirectare, atunci va fi necesar efectuatuarea mai multor pasi. Cea mai rapida varianta este dezactivarea plugin-urilor din WordPress.
Dupa ce au fost dezactivate toate plugin-urile, folosind FTP descarcati fisierul .htaccess ca si varianta de backup. Fisierul respectiv poate fi identificat in folder-ul root pentru WordPress-ul folosit.
Acest proces va permite serverului sa genereze un nou fisier .htaccess si cum nici un plugin nu este activat cel mai probabil situatia va fi remediata. Daca eroarea a disparut, atunci se poate spune cu siguranta ca un plugin a cauzat eroarea respectiva.
Concluzie
Urmatorul pas este identificarea plugin-ului care a cauzat eroare de redirectare.
Pentru a face asta va trebui sa activati plugin-urile pe rand si dupa ce a fost activat un plugin sa verificati functionalitatea site-ului.
In momentul in care site-ul raporteaza aceasi eroarea cand a fost activat un plugin atunci aceasta este cel care a cauzat eroarea de redirectare.
Speram ca o sa identificati plugin-ul care a cauzat eroarea “Too many redirects” in CMS-ul dumneavoastra WordPress.
Acestea sunt in mare solutiile posibilite care pot duce la remedierea situatiei cu redirectarile. Care din solutiile de mai sus te-au ajutat in rezolvarea problemei?
Va invitam sa consultati pagina noastra de blog – AICI pentru alte articole si tutoriale cu privire la CMS-ul WordPress.
Pentru tutoriale cu privire la hosting si domenii – SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.