Cum se efectueaza instalarea plugin-ului LiteSpeed Cache in WordPress? Ce este de fapt LiteSpeed Cache si de ce sa se foloseasca LiteSpeed Cache din multimea de plugin-uri de cache WordPress? In acest articol vom raspunde la toate aceste intrebari.

Ce este Litespeed Cache?

Este un plugin de WordPress gratuit si open source. Comunica direct cu serverul Web LiteSpeed pentru a reduce drastic timpii de incarcare a paginii dvs. web.
Pe serverele SkaleWeb Hosting se foloseste doar webserver-ul LiteSpeed, fiind o necesitate pentru buna functionare a plugin-ului LiteSpeed Cache for WordPress.

De sa se aleaga LiteSpeed Cache?

In magazinul de module de la WordPress sunt disponibile o multitudine de pluginuri cu functii de cache. Doar LiteSpeed Cache, in schimb, vine incorporat cu instrumente avansate de gestionare a cache-ului impreuna cu functii de optimizare. De asemenea Litespeed Cache este o solutie de tipul all-in-one, de accelerare a site-ului. Cel mai probabil este singurul plugin de optimizare de care aveti nevoie si acest lucru e dovedit si de instalarile active (peste 1 milion)!

In continuare pentru a instala plugin-ul LiteSpeed Cache este nevoie sa va conectati in pagina de administrator a site-ului dvs (site/wp-admin)

  1. Mergeti la sectiunea Plugins >> Add New, unde completati numele plugin-ului “litespeed cache” si efectuati click pe butonul “Install Now“.
  1. Activati plugin-ul de cache dupa finalizarea instalarii de la butonul “Activate” din dreptul plugin-ului
  1. Acum din partea stanga a dashboard-ului cautati si selectati optiunea LiteSpeed Cache iar apoi selectati “Cache“. De aici puteti efectua o serie larga de setari si configurari pe partea de cache a site-ului.

NOTA: Recomandam ca de fiecare data cand efectuati setari in site, instalari de module sau orice fel de alte modificari sa efectuati un backup al site-ului, pentru orice eventualitate.

Speram ca acest articol v-a ajutat in instalarea plugin-ului LiteSpeed Cache in WordPress.

Va invitam sa consultati pagina noastra de blog – AICI pentru alte articole si tutoriale cu privire la CMS-ul WordPress.

Pentru tutoriale de hosting si domenii SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.