Site-ul detinut are textul “Just another WordPress site” in header sau in titlu? In acest tutorial vom prezenta pas cu pas cum se poate efectua modificarea textului “Just another WordPress site”.

In cele mai multe situatii cei care sunt la inceput nu stiu cum se poate schimba aceasta linie. Din fericire, este foarte usoara schimbarea text-ului mentionat sub alta forma sau chiar elimitarea acestuia.

Ce este tagline-ul unui website WordPress?

Tagline-ul reprezinta sloganul sau descrierea unui site WordPress. Multe website-uri folosesc o fraza atragatoare ca eticheta pentru a descrie site-ul si marca acestora.

In mod implicit WordPress foloseste “Just another WordPress site” pentru tagline-ul unui WordPress nou instalat. Nu toate themes-urile (temele) afiseaza tagline-ul, insa multe dintre ele vor afisa acest tagline.

Metoda (a): Schimbarea tagline-ului din setarile WordPress

Cel mai simplu mod de a schimba tagline-ul “Just another WordPress site” este direct din setarile WordPress.

In primul rand, va trebui accesat panoul de admin WordPress (numedomeniu.ro/wp-admin sau numedomeniu.ro/wp-login.php).

Dupa logarea in panoul de admin accesati Settings >> General si o sa identificati campul “Tagline

In sectiunea respectiva se poate modifica tagline-ul sau se poate sterge complet, eliminand textul de campul respectiv.

Dupa ce au fost efectuate modificarile dorite, in partea de jos a paginii se va efectua click pe butonul “Save Changes“.

Metoda (b): Schimbarea tagline-ului din Theme Customizer-ul de WordPress

Acesta modificarea poate fi efectuat si direct din Theme Customizer-ul de WordPress.

Pentru a efectua modificarea de la sectiunea respectiva, se va accesa Appearance >> Customize in panoul admin al WordPress-ului.

Partea principala a ecranului va afisa o previzualizare a site-ului avut, iar in partea stanga se vor identifica o serie de optiuni care permit personalizarea website-ului in diferite aspecte.

In primul rand va trebui identificata optiunea “Site Identity“. Acest lucru va fi in mod normal in parte de sus sau in apropiere primei optiunii.

NOTA: In cazul in care nu puteti identifica optiunea “Site Identity“, extindeti tab-urile prezente in partea stanga pentru a vedea daca nu este amplasata optiunea respectiva in alt tab separat.

Click pe “Site Identity” pentru a extinde optiuniile avute si o sa identificati campul in care poate fi modificat tagline-ul.

Optiunile prezente in Theme Customizer sunt determinate de tema WordPress utilizata, astfel pot aparea optiuni diferite in aceasta sectiune.

Dupa ce a fost modificat tagline-ul, se va actiona cu click pe butonul de “Publish” din partea de sus a ecranului.

Depanarea tagline-ului

In mod normal, schimbarea tagline-ului este o setare care merge fara a cauza probleme, dar daca a fost schimbat tagline-uls si textul “Just another WordPress site” apare in continuare?

Tagline gresit pe propiul site

In prima instanta, se va verifica daca au fost salvate efectiv modificarile. In panoul de admin la sectiunea Settings >> General si se va verifica daca tagline-ul este cel setat precedent. Daca este necesar, se poate schimba din nou si ulterior click pe “Save Changes” in partea de jos a tab-ului General.

De asemenea este recomandata verificarea site-ului pe un dispozitiv diferit sau intr-un browser diferit pentru a verifica daca nu este o problema de cache a browser-ului.

Tagline gresit la Google

Ce se intampla daca textul “Just another WordPress site” nu mai apare pe website-ul avut, dar totusi apare in Google Search?

Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este cu contul Google Search Console.

Pur si simplu introduceti adresa URL a site-ului in parte de cautare in partea de sus. Dupa ce a fost introdus site-ul o sa identificati detalii depsre URL inserat si ulterior click pe butonul de “Request Indexing“.

Dupa ce a fost solicitata actiunea de reindexare, Google isi efectua o reverificare a paginii in urmatoarele zile, ulterior ar trebui sa apara tagline-ul actualizat.

Tagline gresit la Facebook

Daca textul tagline-ului “Just another WordPress site” se afiseaza in continuare pe postarile de pe Facebook, poate fi necesara o golire a memoriei cache pe Facebook. Acest lucru poate fi efectuat accesand tool-ul de Sharing Debugger.

Va trebui sa introduceti adresa URL a site-ului avut si click pe butonul “Debug“.

Trebuie identificata sectiunea numita “When and how we last scraped the URL“. Click pe butonul “Scrap Again” in parte de sus a acestei sectiuni. Aceasta operatiune va efectua un refresh a informatiilor pe care Facebook le stocheaza cu privire la website-ul avut.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa invatati cum se poate modifica text-ul “Just another WordPress site”, va invitam ca pentru alte tutoriale cu privire la WordPress sa consultati pagina noastra de blog – AICI

Pentru tutoriale hosting si domenii SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.