V-ati dorit intodeauna un website rapid? Acum se poate doar actualizand versiunea de PHP.

Astfel site-ul dvs. WordPress poate fi mai rapid si mai sigur unde puteti chiar dvs. efectua acest lucru! In acest articol vom explica cum se va realiza actualizarea versiunii de PHP si care e de fapt scopul.

PHP este limbajul de programare in care WordPress este construit, iar versiunea in care functioneaza este setata la nivel de server de catre provider-ul dvs. de gazduire.

Desi este posibil să fiti familiarizati cu importanta actualizariilor WordPress sau a theme-lor si a plugin-urilor.

La ultimele versiuni si actualizarea versiunii PHP este cel putin la fel de importanta.

Doua avantaje majore in ceea ce priveste actualizarea versiunii PHP la zi

  1. Site-ul dvs. va fi mai rapid, deoarece ultima versiune de PHP este mai eficienta. Actualizarea la cea mai recenta versiune acceptata (in prezent 7.4) poate produce o crestere uriasa a performantei de pana la 3 sau 4 ori mai rapid pentru site-urile care trec de pe versiuni mai vechi.
  2. Site-ul dvs. va fi mai sigur. Limbajul PHP, la fel ca WordPress, este intretinut constant. Deoarece este atat de popular se transforma si intr-o tinta pentru hackeri, insa cea mai recenta versiune va avea si cele mai recente caracteristici de securitate. Versiunile mai vechi de PHP nu pot include ultimele caracteristici de securitate. Astfel actualizarea este esentiala si pentru a pastra site-ul securizat.

Ulterior exista o serie de alte beneficii secundare

  • Un site web WordPress mai rapid va fi “rasplatit” de motoarele de cautare, asa ca obtine o ierarhie (rank) mai buna in cautari!
  • Un site web mai rapid va pastra vizitatorii (care ar iesi daca dureaza prea mult timp pentru a se incarca o pagina), ceea ce va face site-ul dvs. mai eficient.
  • Un site web mai sigur este mai bine protejat impotriva hacker-ilor, unde scad costurile si daunele reputationale asociate cu un site web spart.

Toate aceste beneficii sunt excelente pentru dvs. si pentru vizitatorii site-ului dvs. web. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui sa actualizati versiunea de PHP chiar astazi. In urmatoarea sectiune vom prezenta cum puteti face acest lucru.

Inainte de a actualiza versiunea dvs. PHP

Inainte de a incepe exista totusi cateva avertismente, dar nu ar trebui sa va fie frica!

La fel ca la majoritatea lucrurilor tehnice, trebuie doar sa parcurgem putina teorie inainte de a putea ajunge la partea efectiva in care sa actualizati versiunea PHP.

Actualizarea versiunii PHP nu ar trebui sa puna nici o problema, dar totusi nu putem garanta acest aspect.
WordPress in sine functioneaza cu versiunile PHP de la 5.6, dar nu putem sti sau garanta daca themele sau plugin-urile dvs. vor functiona dupa actualizare. In principiu ar trebui sa nu fie afectate deloc, astfel cele mai populare sau cu renume plugin-uri aproape sigur nu vor fi, dar totusi nu putem garanta.

Cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a elimina orice risc

Efectuati o copie de siguranta a site-ului dvs. web; backup va permite sa reveniti la starea anterioara actualizarii, in cazul in care ceva nu merge bine.

Exista o multime de plugin-uri de backup gratuite disponibile, astfel ca daca totusi nu aveti deja o solutie puteti folosi unul dintre acestea.

Actualizati WordPress-ul, themele si plugin-urile din interfata admin WordPress. Mergeti la Actualizari (Updates) dupa care actualizati toate optiunile. Oricum se recomanda sa efectuati acest lucru in mod regulat. Dupa ce ati finalizat, sa verificati site-ul dvs. sa functioneze in continuare.

Verificati compatibilitatea PHP prin instalarea plugin-ului PHP Compatibility Checker pentru a verifica eventualele probleme cu theme-le sau plugin-urile dvs.

Acest plugin nu este perfect, astfel ca poate sa omita anumite componente sau sa semnalizeze fals pozitive, insa functioneaza corect in majoritatea cazurilor.

Remediati orice problema de compatibilitate PHP daca plugin-ul PHP Compatibility Checker o indica sa luati legatura cu dezvoltatorul themei sau al plugin-ului si sa le cereti sa investigheze.

Daca nu va vor ajuta sau nu pot, tine de dvs. sa remediati prin a cauta alte theme sau plugin-uri cu functionalitati similare pe care sa le utilizati.

Parcurgeti acesti pasi si sunteti gata sa actualizati versiunea PHP pe site-ul dvs. WordPress si sa va bucurati de toate avantajele care vin cu aceasta actualizare!

Tratarea eventualelor probleme

Daca va confruntati cu probleme in timp ce faceti acest lucru sau aveti nevoie de ajutor, trebuie sa contactati un dezvoltator web, compania dvs. de gazduire sau autorii themei sau a plugin-urilor dvs.

In continuare putem trece la partea finala si anume actualizarea efectiva a versiunii PHP a site-ului dvs. web.

Pentru ca ati luat toate masurile necesare si ati efectuat pana si copii de rezerva am putea sa spunem ca indepliniti toate conditiile pentru a efectua actualizarea.
De cele mai multe ori versiunea PHP este setata la nivelul serverului de catre provider-ul dvs. de gazduire astfel actualizarea implica fie interactionarea cu setarile gazdei sau solicitarea acestora.

Pana la urma, modul exact de efectuare a actualizarii depinde de compania dvs. de gazduire.

Astfel va trebui sa trimiteti prin e-mail (sau ticket) companiei dvs. de gazduire, o solicitare pin care sa cereti sa va ajute cu modificarea versiunii PHP la 7.4 (sau ultima disponibila).
In cazul gazduirilor oferite de noi, toti clientii SkaleWeb pot efectua extrem de facil modificarea versiunii PHP direct din contul de cPanel

Daca intampinati probleme dupa aceasta modificare, fie reveniti la versiunea PHP anterioara, contactati compania de gazduire sau un dezvoltator web.

In cazul putin probabil in care ceva nu merge bine si trebuie sa restaurati backup-ul efectuat mai devreme, va fi nevoie sa contactati gazduitorul.
Sa le cereti sa seteze versiunea anterioara de PHP pe care a rulat site-ul dvs. dupa care puteti ulterior sa restaurati copia de rezerva.

Site-uri WordPress mai rapide si mai sigure pentru toata lumea

Asigurati-va ca rulati pe site cea mai recenta versiune de PHP, pentru o mai buna viteza de rulare si securitate maxima.

Acum detineti toate informatiile necesare pentru a actualiza versiunea PHP la cea mai recenta versiune.

De asemenea urmariti mesajele de actualizare a versiunii PHP din interfata admin WordPress pentru a trece la urmatoarea versiune imediat ce aceasta este disponibila.

In incheiere va recomandam sa contactati compania dvs. de hosting, un dezvoltator web sau autorii themei si/sau a plugin-urilor pentru intrebari, nelamuriri sau informatii suplimentare.

Toti acestia ar putea sa va ajute, fiecare in domeniul lor de expertiza.

Pentru alte tutoriale sau articole WordPress accesati AICI