Doriti sa verificati de unde vin backlink-urile dvs. sau doriti sa verificati backlink-urile unui concurent?

Backlink-urile pot ajuta la imbunatatirea clasamentului in cautari astfel implicit la cresterea traficului.

In acest ghid, vom prezenta si compara cele mai bune instrumente de verificare a legaturilor backlink pe care le puteti utiliza pentru siteul dvs., precum si un profil a acestor backlink-uri ale competitorilor.

Ce sunt backlink-urile si de ce sunt importante?

Un backlink este un link catre site-ul dvs. web de pe un alt site web. In “ochii” motoarelor de cautare, backlink-urile sunt cam ca niste “voturi de incredere” acordate site-ul dvs. astfel cu cat aveti mai multe legaturi, cu atat site-ul dvs. are mai multe sanse sa fie cat mai bine clasat in respectivele motoare de cautare.

Nu toate backlink-urile au sa zicem “aceeasi valoare”. Cele mai bune backlink-uri sunt cele de pe site-urile mari, respectate. Backlink-urile de pe site-uri suspecte care au activitate spam pot fi chiar daunatoare site-ului dvs.

Dupa instalarea unui plugin de SEO in WordPress ca si All in One SEO sau Yoast si după urmarea celor mai bune practici, pasul urmator este sa va ganditi la o strategie de backlink-uri.

Exista mai multe modalitati de a obtine backlink-uri pentru site-ul dvs., dar procesul incepe intotdeauna prin utilizarea unui verificator de backlink pentru a identifica backlink-urile existente deja pentru site-ul dvs. dar si ale concurentilor dvs.

Acestea fiind spuse, sa aruncam o privire peste cele mai bune instrumente de urmarire a backlink-urilor pentru orice site web.

  1. SEMRush

SEMRush este recomandarea noastra de top ca verificator de backlink-uri. Este unul dintre cele mai bune instrumente de cautare a cuvintelor cheie de pe piata si are o multime de instrumente complexe si puternice care va permit sa analizati backlink-urile.

Pentru a utiliza functiile de backlink, trebuie sa va conectati in panoul SEMRush, de unde sa selectati “Backlink Analytics” si sa introduceti numele domeniului pe care doriti sa-l verificati. Ulterior se primesc o serie de informatii despre domeniu si despre link-urile lui de legatura.

Daca doriti sa primiti mai multe detalii pentru orice sectiune, e nevoie doar sa efectuati click pe link-ul de sub aceea sectiune pentru a vizualiza un raport complet.

Puteti utiliza SEMRush pentru a identifica ce linkuri are site-ul dvs., ceea ce ar putea ulterior ajuta sa identificati eventualele probleme cu link-uri de o calitate indoielnica. De fapt, SEMRush simplifica acest raport aratand cate linkuri totale sunt de pe o anumita pagina catre site-ul dvs. Daca o anumita pagina are sute de link-uri, aceasta poate indica faptul ca este vorba de un site web spam.

Cand vine vorba de link-urile concurentiilor, puteti utiliza SEMRush pentru a vedea ce site-uri cu autoritate inalta au link-uri catre ei, pentru ce cuvinte cheie se urmareste indexarea dar si multe altele. Acest aspect va poate oferi o lista intreaga de site-uri pe care le puteti viza in vederea alcatuirii de backlink-uri si catre site-ul dvs.

Pret:

SEMRush costa de la 99.95 dolari / luna, desi puteti reduce acest cost pana la 83.28 dolari / luna daca platiti in avans pentru un an. De asemenea puteti testa 30 de zile gratuit acest tool, direct din pagina celor de la SEMRush

  1. LinkMiner

LinkMiner este conceput special pentru verificarea backlink-urilor. Este un instrument de Mangools, astfel incat aveti nevoie de un cont Mangools pentru al utiliza.

Ca si in cazul altor instrumente, LinkMiner va permite sa filtrati link-urile cu nofollow, sterse, noi si/sau pierdute.

O caracteristica inovativa pe care cu siguranta ar trebui sa o testati, este posibilitatea de a crea link-uri “favorite”, astfel incat sa le identificati si sa reveniti cu usurinta la ele. Este si o modalitate excelenta de a face o lista scurta de backlink-uri ale concurentilor pentru a fi targetate. De asemenea, puteti utiliza aceasta caracteristica pentru a urmari oricare dintre propriile backlink-uri pe care doriti sa le reparati. Spre exemplu, puteti crea o lista de backlink-uri pierdute pe care doriti sa va concentrati sa le recuperati.

Desi LinkMiner nu este atat de complex precum SEMRush, este totusi o optiune excelenta daca aveti un buget redus.

Este recomandat sa folositi LinkMiner impreuna cu SiteProfiler Mangools pentru a vizualiza detalii precum link-urile totale si/sau domeniile de referinta de top ale unui site.

Pret:

Puteti testa complet gratuit de 10 zile, fara a fi nevoie de garantii precum introducerea unui card bancar. Dupa aceeasta perioada, va trebui totusi sa platiti 29 de dolari / luna.

Aceasta taxa acopera toate instrumentele Mangools. Acestea sunt LinkMiner, KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher si SiteProfiler. Dupa cum spuneam, este o optiune excelenta pentru un buget redus.

  1. Ubersuggest

Ubersuggest este un instrument dezvoltat de Neil Patel. In principiu ofera functii de cercetare a cuvintelor cheie, dar contine si un alt tool pe care il puteti utiliza pentru a vizualiza detalii despre backlink-urile site-ului dvs.

In rest Ubersuggest are caracteristici similare cu celelalte instrumente pe care le-am amintit. De exemplu, poate arata backlink-uri noi, backlink-uri pierdute, care sunt marcate ca nofollow dar si multe altele.

Puteti utiliza versiunea gratuita pentru a vedea aceste informatii, dar in acest caz se vor obtine doar detalii minime si intr-un numar mic de backlink-uri pentru fiecare domeniu. Daca doriti activate toate functiile tool-ului, e nevoie sa faceti upgrade la versiunea comerciala a Ubersuggest. Acestea pot analiza traficul si va pot ajuta cu idei de cuvinte cheie si/sau chiar idei de continut.

Pret:

Versiunea gratuita a Ubersuggest va poate oferi o idee asupra utilizarii acestui tool. Pentru a efectua orice analiza mai serioasa de backlink-uri, e nevoie de upgrade la versiunea Pro a tool-ului care costa 29 de dolari / luna sau 290 de dolari / an daca se achita in avans.

Exista si o garantie de retur a banilor “fara intrebari” in decurs de 30 de zile.

  1. Ahrefs

Ahref este un alt instrument puternic de cercetare a cuvintelor cheie. Ca si SEMRush, este foarte usor de utilizat. Poate oferi o imagine de ansamblu a domeniului ales si de unde se pot analiza toate detaliile backlink-urilor.

De asemenea din Ahrefs se pot vizualiza foarte usor link-urile pierdute. Acestea sunt legaturi sau link-uri pe care le-ati avut candva si care acum nu mai exista. Un exemplu ar putea fi ca proprietarul site-ului a sters pagina in care exista acest link.

Instrumentul mai poate fi folosit si pentru a identifica backlink-urile care sunt “defecte”. Acestea sunt link-uri care duc catre site-ul dvs., dar catre una sau mai multe adrese URL care nu mai exista sau sunt “defecte” si care de fapt afiseaza o pagina a site-ului, insa cu eroare 404 Not Found. Pentru acestea este posibil sa fie nevoie sa contactati proprietarul site-ului in vederea rezolvarii.

Cand examinati backlink-urile concurentilor, le puteti filtra dupa “Link type” si identificarea domeniilor pe care le doriti vizate.

De asemenea puteti utiliza Ahrefs pentru a examina legaturile interne de pe site-ul dvs. Puteti sa le filtrati pentru a verifica daca exista link-uri interne care au fost marcate ca si nofollowed, astfel incat sa le puteti repara.

Pret:

Exista un trial de 7 zile a tool-ului Ahrefs’ Site Explorer pentru doar 7 dolari. Dupa aceea pretul lunar este de 99 de dolari. Daca achitati in avans pe un an, pretul lunar va fi de 82 de dolari.

  1. Moz Pro

Moz Pro este o suita de instrumente SEO de la Moz care include si instrumentul numit Link Explorer.

Link Explorer va poate oferi un profil detaliat al site-ului dvs. pe care ulterior il puteti compara cu pana la alte 4 profile asemenatoare ale concurentiilor. Acest lucru va permite sa constatati ce anume fac acestia diferit fata de dvs.

De asemenea mai exista un instrument util numit Link Intersect, unde puteti vedea ce site-uri au link-uri catre concurentii dvs., dar nu si catre dvs. Aceste site-uri vor foi cele vizate pentru a crea si dvs. link-uri pentru site-ul detinut.

La fel ca si celelalte instrumente pe care le-am analizat, Moz va permite sa identificati ce backlink-uri ati pierdut. Acest lucru va ofera si sansa de a incerca si sa le inlocuiti.

Pe langa instrumentele de backlink, veti avea acces si la toate celelalte instrumente SEO de la Moz. Acestea includ Campaigns un tool de urmarire si analiza a site-ului dvs., Rank Checker pentru a evalua imbunatatiriile sau perfomantele in motoarele de cautare dar si multe altele.

Pret:

Moz are un cost incepand cu 99 dolari / luna (79 dolari / luna daca se achita in avans pe 1 an). Cu toate acestea, exista si un trial gratuita de 30 de zile, care va ofera acces complet la toate instrumentele lor.

  1. BuzzSumo

BuzzSumo este conceput pentru a va permite sa analizati continutul dvs. si al concurentiilor dvs. Este o modalitate excelenta de a crea subiecte de discutii (topice), dar se poate folosi si pentru a va ajuta in strategia de backlink.

Puteti pur si simplu sa introduceti un cuvant cheie sau un nume de domeniu pentru a vedea continutul cel mai popular pentru acel cuvant cheie sau cel mai popular continut pentru acel domeniu. Puteti apoi sa efectuati click pe iconita link-ului de langa oricare dintre rezultate afisate pentru a vedea backlink-urile pentru acel continut.

Se poate chiar introduce adresa URL a unui anumit continut si sa identificati doar backlink-urile care trimit catre acesta. Aceasta ar putea fi o modalitate excelenta de a vedea ce site-uri trimit la postariile de top a concurentiilor.

Instrumentul acestora numit Backlinks va permite sa identificati paginile care trimit catre un anumit URL sau domeniu. Acesta este un mod usor de a vedea backlink-urile concurentilor dvs. mai usor.

Puteți filtra sau aranja cu usurinta backlink-urile pentru a le vizualiza din diferite perioade de timp, cum ar fi pentru ultimele 24 de ore si pana la ultimii 5 ani.

Pret:

Versiunea de baza a BuzzSumo este gratuita. Pentru o analiza de backlink-uri aprofundata sau pentru accesa la toate instrumentele va trebui totusi sa efectuati upgrade la BuzzSumo Pro, care are un cost incepand de la 99 dolari / luna sau 79 dolari daca se achita in avans pe 1 an.

Exista de asemenea, un trial gartuit de 7 zile pentru care nu este necesar sa introduceti detalii despre cardul dvs. bancar.

  1. OpenLinkProfiler

OpenLinkProfiler este un instrument gratuit care va permite sa analizati backlink-urile din orice domeniu. Acesta este derivat din SEOProfiler (un tool platit) si care va ofera acces gratuit la link-uri.

Puteti descarca pana la 1000 de link-uri per site, desi va trebui sa creati un cont pentru asta. Puteti de asemenea sa filtrati si sa sortati rezultatele astfel incat sa vizualizati de exemplu linkurile nofollowed dar si multe altele.

Exista o multime de optiuni diferite pentru filtrarea backlink-urilor si puteti chiar sa aflati si momentul in care acestea au fost efectuate.

Dat fiind faptul ca acest instrument este gratuit si ca ofera un numar destul de mare de optiuni dar si volum mare de date, nu va include toate optiuniile sau nu va fi totusi atat de puternic ca si instrumentele platite, precum e SEMRush insa merita inclus in acest top si sa fie folosit mai ales daca nu va permiteti un instrument licentiat.

Pret:

Care este cel mai bun tool de verificare a backlink-ului?OpenLinkProfiler este complet gratuit. Va trebui totusi sa creati un cont (tot gratuit) pe care sa il conectati pentru a avea acces la toate functiile disponibile.

Care este cel mai bun tool de verificare a backlink-ului?

Oricare dintre aceste instrumente de backlink va pot ajuta sa construiti backlink-urile site-ului dvs. si sa il pozitionati cat mai bine in motoarele de cautare. Unele dintre acestea ofera informatii mai utile decat altele.

Recomandarea noastra de top este SEMRush. Este unul dintre cele mai bune instrumente SEO de pe piata si va poate ajuta sa va dezvoltati afacerea.

Cu toate acestea, daca aveti un buget restrans, LinkMiner si Ubersuggest sunt variante excelente iar OpenLinkProfiler, sa nu uitam este complet gratuit.