In ziua de azi, in care suntem ultra dependenti de tehnologie exista sau am auzit de foarte multe intamplari ale unor diverse persoane carora le sunt furate diverse informatii chiar identitatea sau carduriile bancare ori conturile bancare. Am invatat sa devenim hiper constienti si sensibili la toate tentativele de hacking si infractiunilor digitale prin care se urmareste furtul de detalii ale vietii personale care, dacă sunt intradevar furate, ar putea distruge permanent viata cuiva.

Una dintre cele mai usoare modalitati de a fura informatiile despre cardul de credit, este prin introducerea detaliilor sale pe un site care nu este sigur, adica nu are configurat sau nu foloseste un certificat SSL (HTTPS).

Daca detineti un site de cumparaturi online (magazin online) sau orice alt tip de sit-uri WordPress in care este necesar ca utilizatorii sa completeze informatii personale, chiar daca nu sunt de natura financiara, ar trebui totusi sa va asigurati de faptul ca utilizatorii si clientii dvs. trebuie sa fie in siguranta pe site. Acest aspect va aduce la perezentul articol, in care sunt prezentate informatii despre plugin-uri incredibil de utile ce pot fi incorporate in site-ul dvs WordPress.

Care plugin de WordPress pentru SSL ar trebui sa aleg?

Chiar daca nu sunteti o persoana foarte tehnica si nu cunoasteti foarte multe legat de aceste subiect, este crucial ca pe site-ul dvs sa aveti link-uri securizate (certificat SSL). Dupa cum spuneam, chiar daca nu aveti foarte multe cunostiinte in ce priveste securitatea pe site nu trebuie sa va faceti griji pentru ca va putem ajuta.

Am alcatuit o lista cu cele mai bune plugin-uri de SSL pentru WordPress in vederea protejarii site-ului dvs. sau a paginii ori paginilor acestuia si ulterior a da incerdere vizitatorilor sau clientiilor dvs. Asadar sa verificam urmatoarele recomandari, astfel incat sa nu mai pierdeti timp in a securiza total site-ul dvs.

Really Simple SSL

Primul dintre pluginurile noastre SSL de WordPress este plugin-ul Really Simple SSL. Acest plugin poate detecta automat toate setarile dvs. si poate configura site-ul dvs. pentru a trece direct pe protocolul securizat HTTPS si fiecare dintre cererile primite vor fi redirectionate catre HTTPS. Din pacate, optiunile sunt putin limitate pentru acest plugin, dar dezvoltatorii au facut acest lucru pentru a fi un plugin intr-adevar simplu, ceea ce va face ca site-ul dvs. sa functioneze mai bine. Puteti activa SSL extrem de simplu, cu un singur click care va repara continutul nesigur inlocuind URL-urile http: // cu https: //

Tot ce trebuie sa efectuati pentru a configura plugin-ul Really Simple SSL este:

 • Obtineti si instalati un certificat SSL
 • Activati acest plugin
 • Activati setariile SSL cu un singur click

Exista de asemenea si o versiune Pro (comerciala) a plugin-ului Really Simple SSL, care va oferi suport pentru continut mixt pe langa optiunea de a activa HTTP Strict Transport Security.

HTTPS Redirection

Daca doriti sa utilizati acest plugin de redirectionare HTTPS, va trebui mai intai sa instalati un certificat SSL pe site-ul dvs. si sa va asigurati ca protocolul HTTPS functioneaza corect. Acest plugin va permite sa configurati automat o modalitate de a redirectiona un URL HTTP obisnuit catre versiunea HTTPS a adresei URL. In acest fel, vizitatorii site-ului dvs. sunt obligati sa vada site URL-ul HTTPS in loc de versiunea HTTP. Puteti alege sa fie redirectionate toate paginile de pe site-ul dvs. către versiunea securizata sau sa alegeti anumite pagini din site care sa fie redirectate. Daca utilizati un certificat de securitate SSL de la inceputul constructiei site-ului dvs. web, toate fisierele statice sunt deja indexate folosind link-uri HTTPS. Totusi daca nu utilizati SSL de la inceput, va trebui sa efectuati setari de securizare si pentru fisierele statice pe care le-ati utilizat inainte de securizare.

Caracteristicile pluginului HTTPS Redirection sunt urmatoarele:

 • Puteti face o redirectionare automata pentru intregul domeniu
 • Sa efectuati o redirectare automata doar pentru cateva pagini
 • Sa fortati incarcarea fisierelor statice precum: imagini, css, js etc., folosind o adresa URL HTTPS

WordPress HTTPS (SSL)

Urmatorul plugin SSL este foarte puternic si se numeste WordPress HTTPS. Acest plugin este cunoscut pentru faptul că este unul “foarte agresiv” dintre toate celelalte pluginuri SSL, deoarece a fost conceput pentru a fi o solutie unica pentru securizare. Recent a primit o actualizare (update), astfel incat acum este mai rapid ca niciodata. Chiar daca acesta este un plugin foarte popular este si gratuit sa-l instalati site-ul dvs. WordPress.

Pe langa faptul ca are o performanta si o viteza incredibila, acest plugin ajuta si la imbunatatirea securitatii site-ului dvs. folosind HTTPS in loc de doar HTTP in adresele URL ale site-ului dvs. WordPress HTTPS transforma toate linkurile, imaginile si scripturile interne in HTTPS pentru a preveni erorile de criptare incompleta. Acest plugin poate transforma, de asemenea si link-uri si elemente externe in HTTPS, care ajuta cu timpii de incarcare a site-ului. In cele din urma, acesta va schimba doar elementele care au nevoie de HTTPS, astfel incat este posibil sa nu fie toate convertite.

Force HTTPS

Pluginul Force HTTPS este similar cu unele prezentate anterior si despre care am discutat deja. Totusi ce face acest plugin e redirectionarea oricarei adrese URL HTTP catre o versiune HTTPS si de asemenea schimba toate resursele statice nesigure, fara a modifica si in baza de date si filtreaza legaturile externe, care vor deveni sigure. Inainte ca Force HTTPS sa poata functiona, trebuie sa va asigurati ca aveti un certificat SSL instalat pe serverul dvs. Acest plugin a fost creat pentru obtine performante maxime cand e utilizat pe serverele web LEMP (Nginx) cu PHP 7.0 impreuna cu MySQL 5.7 . De asemenea, ar trebui sa utilizati acest plugin doar daca aveti o singura instalare WordPress in cont.

Mai multe caracteristici ale pluginului Force HTTPS includ:

 • Poate exclude orice hiperlink extern
 • Poate lucra cu srcsets de imagine
 • Optimizare in motorul de cautare
 • Nu efectueaza interogari in baza de date sau paginile de setari
 • Nu trebuie sa adaugati mai multe pluginuri pentru a remedia resursele nesigure

SSL Insecure Content Fixer

Am ajuns la numarul 5 din lista noastra de pluginuri SSL WordPress cu SSL Insecure Content Fixer. Acesta face exact ceea spune si numele adica curata continutul HTTPS nesigur al site-ului dvs. si avertismentele de continut mixt. In cazul in care pluginul SSL Insecure Content Fixer nu poate rezolva toate problemele mai sus mentionate, restul poate fi rezolvate cu cateva unelte simple.

Dupa ce ati instalat SSL Insecure Content Fixer, acesta va functiona automat cu setariile default (de baza) insa in functie de nevoile site-ului dvs., puteti modifica setarile astfel incat acesta sa acopere mai multe nevoi. Un mare avantaj cu care vine plugin-ul este ca e pregatit sa fie tradus in mai mult de zece limbi diferite, astfel incat sa nu va limitati doar la engleza.

One Click SSL

Urmatorul plugin este extrem de usor de folosit. One Click este incredibil de simplu si usor de utilizat si permite sa activati SSL, cum altfel decat cu un singur click. Acest plugin functioneaza prin a redirecta toate paginile care nu sunt securizate catre partea securizata si pe langa, se asigura ca toate resursele din pagini sunt, de asemenea incarcate prin SSL.

Pluginul SSL One Click vine cu o interfata de configurare extrem de usor de de utilizat odata ce pluginul a fost activat, insa inainte acesta verifica daca certificatul SSL poate fi servit de contul de hosting sau de server dupa care permite activarea.

Pluginul WordPress One Click SSL include si:

 • Redirectare catre non SSL daca certificatul SSL nu este activat
 • Poate converti toate resursele non-SSL precum imagini sau scripturi in https: // pe toate paginile site-ului
 • Redirectioneaza toate adresele URL nesecurizate catre https: //

WC SSL Seal

In continuare prezentam un plugin SSL WordPress pentru oricine care are un magazin online de tip WooCommerce. Pluginul WC (WooCommerce) SSL Seal face ca utilizarea popularului WordPress WooCommerce sa fie mai sigur pentru clientii dvs. atunci cand fac checkout pe site-ul dvs. si trebuie sa insereze informatii personale, cum ar fi adrese sau date de pe cardul de credit. Ca la toate celelalte pluginuri prezentate anterior, trebuie sa obtineti un certificat SSL pe care sa il instalati si configurati pe site-ul dvs. Faptul ca magazinul online e securizat ar putea, pe langa satisfactia clintilor existenti care pot naviga si introduce date cu carater personal in siguranta, sa atraga si alti clienti care pot considera afacerea dvs. foarte serioasa.

Pluginul SSL WordPress WC SSL Seal va permite, de asemenea si urmatoarele:

 • Poate afisa o imagine implicita
 • Poate afisa o imaginea personalizata
 • Incorporeaza un furnizor de certificat SSL

JSM Force SSL

Pluginul JSM Force SSL este putin diferit de celelalte pluginuri SSL WordPress despre care am discutat deja. Acest plugin este foarte usor de utilizat, rapid si eficient pentru a va asigura ca toate adresele dvs. HTTP vor fi rescrise si redirectionate catre adresa URL securizate (HTTPS). Ca si pentru celelalte plugin-uri trebuie sa aveti instalat un certificat SSL pentru site-ul dvs. WordPress inainte de a utiliza acest plugin.

Ceea ce face ca JSM Force SSL sa fie diferit este faptul ca majoritatea altor pluginuri similare este ca efectueaza un filtru de iesire folosind bufferul de PHP pentru a cauta si/sau inlocui adresele URL dintr-o pagina web. Cu toate acestea, utilizarea unui filtru de iesire face incarcarea mult mai lenta in comparatie cu folosirea redirectionariilor permanente (301). Totusi tot ce trebuie sa efectuati cu acest plugin este sa il instalati si sa il activati iar restul se efectueaza de la sine.

Verve SSL

Urmatorul in lista noastra este pluginul Verve SSL, care va ajuta sa reparati toate pluginurile SSL ale site-ului dvs. Acest plugin este extrem de usor de instalat si tot ce trebuie este sa va asigurati ca aveti un certificat SSL pe site-ul dvs. Acest plugin va seta in zona de conectare si administrare WordPress pentru a utiliza HTTPS (SSL). Dupa ce va deconectati de la WordPress, pluginul va modifica automat link-urile in HTTP.

Verve SSL permite, de asemenea si vizualizarea HTTPS in timp sunteti inca conectat pe blogul dvs. WordPress. Acest plugin poate elimina de asemenea, automat orice continut nesigur pe care site-ul dvs. il poate avea si il va securiza cat timp sunteti logat.

Pluginul Verve SSL vine cu alte cateva functii, cum ar fi:

 • Securitate SSL pentru intreaga sesiune de conectare
 • Cod PHP pentru o mai buna compatibilitate
 • Nu este necesara modificarea wp-config.php
 • Converteste adresele URL in minuscule pentru a imbunatati SEO-ul

SSL Secure Seal For WooCommerce

Astfel am ajuns si la ultimul plugin din lista noastra care e SSL Secure Seal For WooCommerce. Intrebarea ar putea fi urmatoarea “Nu am vorbit deja despre acesta?”. deoarece se refera in mod clar la WooCommerce, insa acesta este un plugin diferit de cel anterior. A avea un plugin SSL este crucial pentru magazinul dvs. online si poate “ingropa” afacerea dvs. daca utilizatorii si clientii nu percep site-ul ca sigur si de incredere pentru a completa informatii personale, in special legate de cardurile de credit.

In primul rand, trebuie să aveti un certificat SSL instalat pe site-ul dvs., astfel plugin-ul SSL Secure Seal For WooCommerce, puteti seta si gestiona sigiliul de siguranta SSL al plugin-ului sau propria imagine personalizata pe anumite pagini WooCommerce a site-ului dvs.

 

Incheiere

A avea un site web sigur este crucial in societatea integrata cu tehnologia de astazi. Oamenii vor fi mai inclinati sa va foloseasca site-ul sau sa faca cumparaturi de la dvs. daca aveti un magazin online sigur. Nu prea conteaza ce fel de site aveti, indiferent daca este un blog: un site web de recenzie pentru produse, filme etc. sau un magazin online, folosind unul dintre aceste plugin-uri SSL WordPress vor aduce doar imbunatatiri site-urilor WordPress.