Doriti sa aflati cum afisam link-urile de navigare breadcrumb in WordPress-ul avut?

Navigarea de tip breadcrumb este un sistem de navigare a paginiilor web secundar care le spune utilizatorilor unde se afla pe un website in raport cu pagina principala.

In acest articol o sa va aratam cum sa afisam link-urile de navigare breadcrumb in CMS-ul WordPress.

Ce este navigarea de tip breadcrumb si de ce avem nevoie de acesta?

Navigarea web bredcrumb este un termen folosit pentru a descrie un meniu de navigare ierarhic a unui site prezentat ca un traseu compus din link-uri. Este adesea folosit ca o navigare secundara care permite utilizatorului sa acceseze ierarhia paginilor avute in website.

Link-urile breadcrumb sunt diferite fata de sistemul de nativgare de tip meniu, cel implicit in WordPress.

Link-urile de tip breadcrumb are scopul de a ajuta utilizatorii sa navigeze pe website-ul avut. De asemenea, ajuta motarele de cautare sa inteleaga structura si ierarhia link-urilor de pe o pagina web.

Motoarele de cautare, precum este Google, au inceput sa afiseze link-urile de tip breadcrumb impreuna cu titlul paginii in rezultatele cautariilor. Acest lucru ofera site-ului o mai mare vizibilitate in rezultatele cautariilor si creste rata de click pe link-urile indexate.

Acum ca a fost explicat ce reprezinta navigatia in site – breadcrumb, sa aruncam o privire la cum se adauga link-urile de navigare breadcrumb in site-urile WordPress.

Adaugare breadcrumb folosind plugin-ul Breacrumb NavXT

Aceasta varianta (folosind plugin-ul mentionat) este cea mai simpla modalitatea de a adaugat navigatare de tip breadcrumb in WordPress-ul avut. Este flexibil, usor de utilizat si are mai multe optiuni decat va puteti imagina.

Primul lucru care trebuie efectuat este instalarea si activarea plugin-ului Breadcrumb NavXT

Dupa ce a fost activat plugin-ul se va accesa sectiunea Settings >> Breadcrumb NavXT pentru a configura setarile plugin-ului.

Setariile implicite ar trebui sa functioneze corect pentru majoritatea site-urilor WordPress. Setarile se pot totusi personaliza/modifica daca este necesar.

Pagina de setari este impartita in diferite sectiuni, din care se pot efectua modificari. In tab-ul de “General Settings“, se poate defini modul in care plugin-ul se comporta la nivel global in WordPress-ul instalat.

Tab-ul mentionat va pemite modificari la nivelul template-ului pentru link-urile de navigare breadcrumb. Se poate observa ca aceste template-uri folosesc parametri schema.org in tag-ul link-urilor.

In tab-ul “Post Types” se pot identifica setariile plugin-ului ce va permite setarea de link-uri de tip bredcrumb pentru postari, pagini si pentru orice tip de postare personalizata.

Se poate alege si modul de afisare a ierarhiei postariilor. In mod implicit, plugin-ul va folosi urmatoarea ierahie – Titlu Site -> Categorie -> Titlu Postare. Se pot efectua modificari precum, inlocuirea categoriilor cu etichete, data, etc.

Tab-urile “Taxonomies” si “Miscellaneous” se pot identifica template-uri similiare pentru navigarea de tip breadcrumb.

Dupa ce au fost efectuate modificari se va accesa butonul de “Save Changes” pentru a salva.

Afisarea Breadcrumb NavXT in WordPress

Pentru a afisa link-ul de navigare breadcrumb pe site-ul WordPress, trebuie accesata sectiunea Apperance >> Customize. De acolo se poate alege unde sa fie afisat link-ul de navigare breadcrumb de la sectiunea “Position“.

La sursa breadcrumb se va seta “Breadcrumb NavXT“.

Dupa ce au fost efectuati pasi de mai sus, se poate vizita website-ul pentru a vedea link-urile de navigare de tip breadcrumb, accesand orice postare sau pagina.

Adaugarea link-urilor de navigare breadcrumb folosind plugin-ul SEO Yoast

Daca in WordPress este instalat plugin-ul SEO Yoast, atunci se poate utiliza functia de navigare integrata pentru breadcrumb, desi este mai limitata in comparatie cu plugin-ul Breadcrumb NavXT.

Daca nu este instalat plugin-ul SEO Yoast, atunci primul pas care trebuie efectuat este instalarea si activarea acestui plugin.

Dupa instalarea si activarea plugin-ului, trebuie accesata sectiunea SEO >> Search Apperance >> Breadcrumbs si trebuie activata optiunea “Enable Breadcrumbs“.

Dupa activarea breadcrumbs, se vor identifica mai multe optiuni pentru a schimba modul in care apar in website link-urile breadcrumbs. Setarile implicite ar trebui sa functioneze corect pentru majoritarea instantelor de WordPress, dar daca sunt necesare modificari acestea pot fi efectuate dupa necesitate.

Dupa ce au fost finalizate actualizariile click pe butonul “Save changes” pentru a salva modificarile efectuate.

Afisarea breadcrumb-urilor folosite de Yoast

Pentru a afisa link-urile breadcrumb in site-ul avut, trebuie accesata sectiunea Apperance >> Customize (din panoul wp-admin). Aici se poate alege unde se doreste afisarea link-urilor breadcrumb in sectiunea “Position“.

La sursa breadcrumb se va alage “Yoast SEO Breadcrumbs“.

Dupa ce au fost efectuate modificarile dorite, se poate accesa website-ul pentru a vedea link-urile de navigare de tip breadcrumb, vizitand orice postare sau pagina.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa invatati cum se afiseaza link-urile de navigatie de tip breadcrumb in instalul de WordPress avut.

Va invitam sa consultati pagina noastra de blog – AICI pentru alte articole si tutoriale cu privire la CMS-ul WordPress.

Pentru tutoriale de hosting si domenii SkaleWeb Hosting va pune la dispozitie o gama variata de tutoriale pentru cPanel, email, domenii, etc.